OPETUSLUVALLA

Moi

Oletteko hankkimassa ajokorttia opetusluvalla? Tarvitsetteko kenties paikkaa suorittaa / opiskella EAS- tai riskientunnistamiskoulutusta. Autan mielelläni asiassa.

EAS-turvallisuuskoulutus (=ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus) on 4 tunnin pakollinen teoriatuntiosio, joka on suorittava yhden kerran jotakin korttiluokkaa varten. Jos omaat jo jonkin ajo-oikeuden tai olet jo suorittanut EAS-koulutuksen vaikka mopokorttia varten, ei sinun enää tarvitse suorittaa kyseistä koulutusta. Säilytä koulutuksestasi saama todistus ja toimita se Ajovarmaan.

Riskien tunnistamiskoulutus on 8 tunnin opetuskokonaisuus, josta 4 tuntia on teoriaa netissä ja 4 tuntia ajamista, joista 1 h taajamassa, 1 h maantiellä, 1h rata-ajoa ja 1 h pimeänajoa simulaattorilla.

Riskien tunnistamiskoulutukseen on suositeltavaa osallistua opetuksen loppuvaiheessa, kuitenkin hyvissä ajoin ennen tutkintoajoa. Jottei kiire ja hoppu tulis, varatkaa riskientunnistamiskoulutus mielellään ennen kirjallisia. Koulutuksesta saat todistuksen, joka pitää olla ajokokeessa mukana.